tag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post5811898185655477021..comments2022-03-03T22:49:20.414+01:00Comments on Pizzabloggen: tomatskolanpizzarevolutionhttp://www.blogger.com/profile/16627204331715600632noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post-876970013891272562013-08-16T10:01:27.211+02:002013-08-16T10:01:27.211+02:00Du som gillar att provsmaka; kan du inte göra ett ...Du som gillar att provsmaka; kan du inte göra ett tomatsåstest? Koka upp olika tomatsåser (lika länge) men gjorda på olika recept och berätta vilken skillnad de ger.<br /><br />Efter min sås kokat upp brukar jag ta ut små prover innan jag tillsätter något, så att jag får känna vad varje ingrediens tillför/förändrar. :)<br /><br />En annorlunda grund jag börjat med är:<br /><br />- - - - -<br /><br />3 ansjovisfiléer<br />2 vitlöksklyftor<br />½ tsk chiliflingor<br />½ tsk sambal oelek<br />2 msk olivolja<br />2 msk oregano<br />1 msk honung<br />1 msk vitvinsvinäger<br />1 pkt passerade tomater <br /><br />Häll i olivoljan i en liten kastrull och lägg ned ansjovisfiléerna. Sätt plattan på halvstyrka. <br />Skala vitlöksklyftorna och lägg i vitlökspressen. <br />Rör om i kastrullen tills ansjovisfiléerna blandas ut. <br />Sänk värmen. Tillsätt vitlöken och stek i 1 minut, låt dem inte få för mycket färg (finns risk att du har för het panna pga oljan)<br />Sätt plattan till lägsta värme och häll i oreganon. Rör om och låt sjuda i 3 minuter (återigen; ha inte för varm panna)<br />Häll i tomaterna och sätt plattan på 50% igen så att det börjar puttra. <br />Tillsätt vinäger och några riv med pepparkvarnen. <br />Låt puttra, ju längre ju bättre, men minst en timme på medelvärme.<br />Smaka av med vinäger (försiktigt) och honung.<br /><br />- - - - -<br /><br />Hittar du någon trevlig förbättring/förändring i såsen så dela gärna med dig av den! :)<br /><br />// TorklanTorklanhttps://www.blogger.com/profile/08860804806457824856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post-67054970934772279632013-08-16T09:52:18.853+02:002013-08-16T09:52:18.853+02:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Torklanhttps://www.blogger.com/profile/08860804806457824856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post-58774539876109777462013-04-05T22:47:32.826+02:002013-04-05T22:47:32.826+02:00Du har rätt Maria. Torkade tomater ska det vara i ...Du har rätt Maria. Torkade tomater ska det vara i sista stycket. Kom på att jag glömde nämna att det finns en massa härliga smakämnen i kvistarna om man köper kvisttomater eller odlar själv. släng i en kvist och koka med. <br />/Marcuspizzarevolutionhttps://www.blogger.com/profile/16627204331715600632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post-54114963638311148102013-04-05T22:44:45.086+02:002013-04-05T22:44:45.086+02:00Du har rätt Maria. Torkade tomater ska det vara i ...Du har rätt Maria. Torkade tomater ska det vara i sista stycket. Kom på att jag glömde nämna att det finns en massa härliga smakämnen i kvistarna om man köper kvisttomater eller odlar själv. släng i en kvist och koka med. <br />/Marcuspizzarevolutionhttps://www.blogger.com/profile/16627204331715600632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2902902618929281988.post-56666692586866799842013-03-31T22:47:04.385+02:002013-03-31T22:47:04.385+02:00Mycket intressant och inspirerande inlägg! Blir su...Mycket intressant och inspirerande inlägg! Blir sugen på tomatsås nu med en gång!<br />Men en liten korrekturläsning: jag tror du skrivit krossade tomater istället för torkade tomater på ett ställe i receptet. <br /><br />Keep up the Good pizza work! miahttps://www.blogger.com/profile/08643216017539715703noreply@blogger.com