2011-01-24

Recension Rumpan bar, Linnégatan, Göteborg

Man känner det på värmen när man kommer in på rumpanbar. Här eldas det med ved. Små doftfragment av  eldrök vittnar om samma sak. Det vattnas i munnen.

Lite besviken kan man bli när menyn består av gamla invanda klassiker som Quattro Staggioni, Frutti di mare, Tre fromage. Sen för att ha nån lyxvariant slänger man in en "nånting-special" som alltid har bearnaise, gorgonzola och/eller oxfilè. För att tämja vegetarianerna har man såklart en vegetale också. Den sistnämnda brukar vara den enda av dessa som inte är samma som på alla andra pizzerior. På vegetale finns det plats att... freestajla lite. Därför blir det mitt val idag. I övrigt får pizzamenyn på rumpan underkänt.

Pizzasalladlandet har gjort sitt avtryck även här. Även om pizzasalladen här håller bra klass så tycker jag att det borde finnas alternativ på ett pizzaplejs med klass.

Pizzan ser fin ut, snyggt utlagda ingredienser och fina kanter tyvärr verkar den lite torr, för lite ost. En ganska intensiv rökdoft slår mig. Det är mycket smaker. Jag får känslan av att det är bra kvalitet på ingredienserna. Fräsch och krispig paprika. Mycket goda oliver, för en gångs skull får man gröna, de som jag gillar allra bäst. Ibland blir röksmaken lite väl intensiv. Det verkar som om röken passerat över och fastnat i vissa ingredienser. Kronärtskockan är lite väl rökig och det är ingen mjuk whiskeyrökighet utan ganska bitter sådan. konstigt! skulle vara intressant att få höra om fler har upplevelser av detta på rumpan eller om nåt hände med min kocka vid tillagning. För visst är Rumpanbar värt ett besök även om det finns bättre alternativ här i Götet. Se Hall of fame

http://www.rumpanbar.se/

PS (pizzaugnskunskap) Av nån anledning ser det inte ut att vara Rumpanbars egna ugn de har bilder av på hemsidan. Detta skulle kunna bero på att deras egna ugn är alldeles kolsvart inuti av gammal sot. Detta pga att de inte har eldat ur den ordentligt på länge och därmed inte ser så snygg ut. Kanske bidrar detta till min bittra röksmak på min kronärtskocka... Mitt huvud älskar teorier...

2 kommentarer:

  1. Jo, just det. Enl. Hemsidan äter man 2 för 1 på rumpan bar. Måndag till torsdag. Det kan det ju vara värt...

    SvaraRadera
  2. 2 för en även på söndagar. Söndag-middag där är ju en klassiker.

    SvaraRadera