2011-03-27

Recension, chez L'ami, BoråsEfter en del letande hittade jag till sist en Restaurang med vedeldad Pizza i Borås. Deras marknadsföring hör väl inte till det bästa slaget. Visserligen har de en facebookgrupp men deras hemsida verkar vara bortblåst. Jag får en lite förutfattad bild av att restaurangen ska vara lika dålig som marknadsföringen men det är ju vedeldad pizza, och sådana ska ju testas. 


Chez L'ami ligger i ärligheten s namn i en ganska sunkig villa vid Boråshallen som sänker mina förväntningar ytterliggare. Väl inne möts jag dock av två väldigt vänliga leenden som hälsar mig välkommen. Villan är inredd som någon slags fransk boutique tänker jag mig. torkade vetebuketter och vindruvsrankor i plast. Även om klockan bara är 13 och jag är dagens första gäst har de tänt stearinljusen överallt, t.o.m. inne på toaletten. Jag gillar det.Ugnens välkomnande värme passerar man på vägen mot borden och en lagom rökdoft gör mig lugn. 


Pizzamenyn är OK men sticker inte ut. Jag tycker den grekiska pizzan verkar godast, jag som är så svag för oliver och fårost. 
Pizzan jag får är verkligen ett konstverk. så fin, den bubblar fortfarande av värmen från ugnen. Här bakar en äkta pizzaentusiast märker jag. Att de valt gröna framför svarta oliver får mitt hjärta att slå lite extra för Chez L'ami. Degen är perfekt lite gyllenbrun även på undersidan. Hela pizzan är perfekt bakad. Hit kommer jag gå även nästa gång jag behöver pizza i Borås. 


ursäkta den dåliga bilden

En lite intressant detalj jag märker vid närmare inspektion av ugnen är att den är murad som en tunnel. Formen jag dissat i många tidigare recensioner. Det går alltså baka bra pizzor i en tunnelugn och mina tidigare teorier faller som en sten. the quest goes on! 
Chez L'ami kniper nu 3e platsen i "Hall of flame" framför Divan på Wieselgrensplatsen i Göteborg. Detta tack vare den trevliga personalen med det varma välkomnande leendet. 

2 kommentarer:

  1. Bra recension! Ang. bilden på pizzan, var den så mörk uppe till vänster? Ser ut som de spillt en hel burk med pesto där. Kram /Chris

    SvaraRadera
  2. hmm, kan nog vara en mix av skugga/välbakt och nåt mörkt pålägg? eller möjligtvis kvaliteten på I-phone/hipstamatic som kamera. jag märkte inget när jag åt iaf.
    /Marcus

    SvaraRadera