2011-03-13

Recension, Köket, italian restaurant, Filipstad

att hitta ett bra matställe längs vägen när man åker till fjällen är inte den lättaste uppgiften. För de som passerar Filipsstad finns dock hopp. Vid busstationen ligger en Restaurang med det otroligt fantasifulla namnet "Köket"  Trots detta har man satsat desto större fantasi när man designat pizzamenyn som är något utöver det vanliga.
De har fyra kategorier pizzor:
Bianco (som är Pizzor utan tomatsås)
Vegetariskt (mycket för vegetarianer att välja på)
Carne (Kött)
Pesce (Fisk)En lagom mängd välkomponerade pizzor med mycket skojiga ingredienser ger högsta poäng till menyn. För mig blir det Kökets flaggskepp med Mozzarella, tomatsås, Parmaskinka, Breasola, Salami, oliver, soltorkade tomater, färsk basilika, nymalen svartpeppar. En liten varning till ruccola-hatare som jag själv är att ruccola verkar vara en standardingrediens som man måste avsäga sig även om det inte står på menyn. Gillar man ruccola är du i himlen.

Pizzorna är välbakade och snygga och nästan lite för perfekt runda, Degen har man också lyckats med. Ingredienserna känns välvalda efter kvalitet. Har man nån mer önskan så skulle det väl vara en något varmare pizza och lite mer ost. Och kanske att fem personer kunde få sin pizza ungefär samtidigt.

Det finns några andra minus med köket. Under vintersäsongen kan det bli rätt tjockt med folk. speciellt under lunchtid. Barnfamiljer med tillhörande ljud kan bli ganska krävande. Personalen är inte speciellt trevlig, inte otrevliga. Bara inte trevliga och att de inte bryr sig när toalettpappret är slut drar ner betyget ytterliggare.

Tack vare de fantastiska pizzorna kniper de 5e platsen från Rumpan Bar i Göteborg som skulle kunna ta sig en fjälltur och lära sig ett och annat.

här hittar du karta till köket!!!

4 kommentarer:

 1. Ellinor Carlsson13 mars 2011 16:13

  Sällan hittar man så bra vegetarisk pizza som här, det håller jag med om! Jag var mätt resten av dan!

  SvaraRadera
 2. Väldigt spännande att läsa recensioner från landets alla hörn. :)

  Vad tror du om att testa färdigbakade pizzor som man värmer själv för att se hur dom står sig mot orginalet?

  Tanken slog mig när jag så Dr Oetkers senaste reklam. Här kommer en länk:
  http://www.oetker.se/oetker_se/html/default/debi-8dgcfw.se.html

  Ser fram emot nästa stopp vart det nu blir. :)

  SvaraRadera
 3. Jag såg reklam för "äkta" vedungseldade pizzor som man kan värma i micro eller vanlig ugn. Varför inte göra ett färdigpizza-test på bloggen som en kul grej? Jag är nyfiken på vad en pizzaexpert säger!

  SvaraRadera
 4. Det var läänge sen jag åt sådana halvfabrikat. Jag vill minnas lite degiga och smaklösa kreationer. Men det är klart, det kan ju ha ändrats. jag kan tänka mig att sträcka mig till att testa de där "vedugnspizzorna" om jag kan hitta dem. Jag vet inte riktigt om jag ska tro på det förrän jag hittar det. Du kommer inte ihåg vilket märke det var?
  /Marcus

  SvaraRadera