Allas våran helylle goa Ernst gav sig in i pizzavärlden häromdan i sitt sommarprogram. Givetvis hade han sin egen lösning på problemet med att degen blir klar snabbare än toppingen. Han gräddade helt enkelt degen en stund innan han lägger godsakerna. Viktigt är ju då att man penslar olivolja över degen innan man sätter in dem.
Givetvis var jag ju tvungen att testa...
Resultatet blev gott, även om jag föredrar pizzastenen. Men är man utan sten eller kanske i sommarstugan så är det här ett utmärkt knep. Det var iaf definitivt bättre än att köra på plåten old style.
Ett annat knep var att ha i lite sardiner i tomatsåsen, det blev intressant men nästa gång kommer jag lägga i några fler sardiner än honom.
Här hittar ni Ernst recept:
http://m.recept.nu/ernst-kirchsteiger/paj-och-pizza/mjol/tre-sorters-pizza/
Och här artikeln:
http://www.tv4.se/sommar-med-ernst/klipp/ernst-kirchsteiger-gor-tre-olika-pizzor-2205947
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar