2012-09-10

Jordens Mat 2012


På Gunnebo slott var det ekologisk marknad i helgen. Matproducenter, grossister, ekologiska kläder och ekologisk vedeldad Pizza var några saker som bjöds på menyn. Utöver det var det kryddvandringar i trädgården och matshow av Lotta Lundgren som är en källa till inspiration. Rekommenderar varmt hennes sommarprogram

Otroligt varm respons från gästerna. En del fick sin vedugnsoskuld* tagen med storm. Stort! Tomatsåsen börjar jag få riktigt bra kläm på nu. utlovar ett tomatsåsinlägg inom kort. 
Två negativa kommentarer också. En på en bränd kant och en på Ruccola som kunden hade avsagt sig. Tur att man inte är felfri. 


Intresset för den vedeldade ugnen och dess hemligheter var fantastiskt stort. Här diskuteras eldfast tegel, strålningsvärme, konvektion och dess samverkan. Men om man inte vill vara alltför nördig räcker det med att veta att det är den höga värmen som är hemligheten. Runt 400 C är perfekt för en bra pizza. Något som en elugn inte klarar. 
Liv laddar sig med värme från ugnen.
Som alla revolutioner är pizzarevolutionen  beroende av volontärer och eldsjälar  för att sprida ordet och kärleken. Mycket kärlek lades ner av helgens hjältar Liv, David, Christine, Wilhelm och Linnea! -Hasta la Pizza Siempre!!!

Christine med nygräddad goding
Linnea och Wilhelm

Pizzateamet på Lördagen. Christine, Jag, David och Liv
Lite starstruck pizzaentusiast och Lotta Lundgren.

"Veggo" och "kötto" stod på menyn. Man ska inte göra valet för svårt. Livet är fyllt med tillräcklig med val. Blev lite komiskt när folk beställde en "köttslajs" -låter riktigt najs!


*Vedugnsoskuld -Första gången man äter vedeldad pizza. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar