Sedan Divan vid wieselgrensplatsen släckte sin vedeldade ugn för sista gången har vedeldad pizza lyst med sin frånvaro på Hisingen. Det har varit en svår tid för oss Hisingsbor men nu har ljuset återvänt till dödskuggans ö. Vid Danaplatsen perfekt placerat mellan eriksberg och bräcke har vi fått vår alldeles egna Cyranorestaurang. Eller restaurang är kanske lite överdrivet att kalla det. Snarare avhämtningsställe/hemkörningsställe då Cyrano Eriksberg bara kan stoltsera med 6 sittplatser.
Redan när jag parkerar min cykel kan jag känna den välbekanta doften av björkvedseld och provencalska kryddblandningar och saliven börjar rinna som på beställning. Själva pizzan finns det inte så mycket att tillägga. Perfekt sammetslen, lite lagomt krispig botten med väl balanserad elegant fördelade pålägg. Cyrano kan sitt koncept och jag också men jag tror att Cyrano skulle må bra av en liten uppdatering av menyn. Det måste väl finnas några fler smaker att bjuda på från Provence.
På Cyrano Eriksberg har man tydligen bestämt sig för att att inte servera sin förrättssallad i en engångsförpackning som på sina föregångare, vilket är ett stort plus, både för känslan och för miljön. Frågan som återstår nu är om det är dags att spränga broarna till fastlandet när det nu inte längre finns någon anledning till att åka dit.
På Cyrano Eriksberg har man tydligen bestämt sig för att att inte servera sin förrättssallad i en engångsförpackning som på sina föregångare, vilket är ett stort plus, både för känslan och för miljön. Frågan som återstår nu är om det är dags att spränga broarna till fastlandet när det nu inte längre finns någon anledning till att åka dit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar