2011-11-07

La Bouffe, victoriagatan

La Bouffe, victoriagatan


Det är något väldigt bekant för ett Cyranofan att närma sig La Bouffe i Vasastan på victoriagatan. Pizzamenyn är till synes helt identisk, man skryter med Provencalsk pizza bakad i stenugn. Det är just ugnen som skiljer sig. Den där underbara björkeldsdoften uteblir helt när man går in på La Bouffe. Det visar sig att den fina ugnen drivs med gaslågor. Det tar emot lite men trots gasen förtjänar La Bouffe en plats i vedeldat bloggen.


Det är en väldigt gemytlig stämning och trevlig personal som möter en när man kommer in. Det här är ingen pizzeria, det är en restaurang. Här kan man få en både grodlår och sniglar till förrätt och mycket att välja på till efterrätt och är man inte sugen på Pizza (?) så finns det mycket annat gott på menyn. Det är just det som berättigar La Bouffe till en plats här. Pizzan lyfts upp från snabbskräpmatsträsket och behandlas med respekt, tillsammans med annan förstklassig mat.


Trots att Pizzorna har samma ingredienser och namn som på Cyrano känns det som att det är något som saknas. Degen har inte den där sammetslena känslan som Cyrano och det det är inget riktigt sting i smakerna. Men det är ändå en fantastisk pizza. Jag som vedugnsfan måste ju givetvis framhålla att jag tror att det beror på Gasen. Min misstanke är att gasen gör luften torr som i en varmluftsugn, alternativt att den inte kommer upp i rätta temperaturen. En annan synpunkt är att man skulle kunna bemöda sig att sprida ingredienserna längre ut mot kanterna och inte stanna 5 cm ifrån.


Jag älskar att man har tagit upp förstklassig pizza som ett naturligt inslag i menyn och som helhet skulle jag gärna ersatt andraplatsen i hall of flame med La Bouffe. Just för att valmöjligheterna är större. Om det inte vore för gasugnen.  Jag känner mig dock nu väldigt ödmjuk när jag erkänner att man kan baka bra pizza i Gasugn också.


För övrigt anser jag att både jag, Cyrano och La Bouffe skulle må bra av att uppdatera pizzamenyn. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar