2012-01-01

Pizza bianco -Nyårspizza 2012

God Pizzadag
Nyårsdag och Sveriges stora pizzahögtid är ett faktum. Idag säljs mest pizzor på hela året runt om i Sverige. Svenskarna är trötta på julmaten och lite trötta efter gårdagens festiviteter så vad passar bättre än att beställa det mest och lättast tillgängliga. -Pizza.

För er som höll er som har lite krafter kvar och vill ha nåt annat än en sunkig kebabpizza från kvarterets inrättning ska jag bjuda på en grym nyårspizza att fira in det nya året med. Degrecept hittar ni här och pizzastenen är en grym ersättning för en vedeldad ugn. 

Pizza Bianco -Nyårspizza 2012

Det finns ett fåtal ställen som erbjuder "vita" pizzor i Sverige. Alltså sådana utan tomatsås. Sedan jag började experimentera med vita pizzor har en ny värld öppnat sig. Här kommer receptet på min favorit, fräscht och gott precis som det nya året:

Grädde
Svart tryffelolja
Buffelmozzarella
pecorino ost
Pinjenötter
röd lök
Senapskål (Ruccola)

Blanda några droppar tryffelolja i en deciliter grädde. Sprid ut några små klumpar mozzarella över pizzabottnen. Pensla tryffelgrädden över pizzabotten och mozzarellan. strö över lite riven pecorino. sprid ut lite tunna rödlöksringar och pinjenötter efter behag. Grädda pizzan på full speta i några minuter. 
Sprid över rikligt med ruccola och njut pizzan direkt.

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar