2012-11-20

Jkpg ftw

När man är ute och reser på svenska större vägar hänvisas man ofta till någon av de stora hamburgerrestaurangerna för mat. Alternativt nåt sunkigt lastbilshak. Här har vi ett utmärkt tillfälle att rekommendera att åka tåg. Med tåg har man ofta byten och istället för att se bytena som en onödig jobbig väntetid kan man ju passa på att upptäcka den lokala marknaden. Tågbytena innebär ju att man oftast hamnar mitt i städernas centrum där utbudet är betydligt mer varierat. Speciellt om man har turen att få byta i jönköping och ha ett 50 minuters stopp där.
Det tar 5 minuter att gå till twin city från centralen. Har man ännu mer tur har man pizzan i handen inom 5 minuter. Trevlig och servicemindeed personal och en helt makalöst fantastisk vedeldad pizza. Deras breasola med pinjenötter och pesto var dessutom fullproppad med mumsig vitlök. Kanske var det den som gav mig mycket Space och lugn och ro på resten av tågresan. Själva breasolan kändes rejäl och smakfull. Lite färsk spenat på toppen gjorde pizzan fräsch. Kanske kunde de lagt på lite till... Och Gud vet hur de gör den där fantastiska degen som är som sammet mot munnens alla smaklökar. Skulle ge åtminstonde min vänstra hand för det receptet;-)
När pizzan avnjutits i lugn och ro har man gott om tid på sig att prova diverse roliga instrument och leksaker som är placerade i parken utanför. Om man är den som har barnasinnet kvar. Sen är det bara att flyta med tåget hem. Passa på att läsa en bok. Försök göra det när du kör bil... Eller förresten, gör inte det. Skulle du åka in i Jönköpings centrum med bil, leta parkering som ska betalas har du knappast vunnit någon tid iaf. Så antingen får du åka käka skitmat eller komma fram hungrig.
Hur du än ta dig fram kan du känna dig helt förvissad om att du precis inmundigat en av Sveriges bästa pizzor när du har varit på twin city. Håller du inte med mig får du gärna berätta var du hittat din.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar